Niet te missen
Home / Homeopathie / Griffonia simplicifolia, een bron van 5-hydroxytryptofaan

Griffonia simplicifolia, een bron van 5-hydroxytryptofaan

Griffonia simplicifolia is een West-Afrikaanse struik. De Zaden zijn rijk aan (5-hydroxytryptofaan), dat een blangrijk onderdeel is in de vorming van serotonine in de hersenen.

 

Griffonia simplicifolia (of Bandeiraea simplicifolia)

Griffonia simplicifolia is een houterige klimstruik die voorkomt in het West-Afrikaanse landen (Togo, Ivoorkust en Ghana) en wordt ongeveer 3m hoog.

rijk planten
phylum Magnoliophyta
klasse Magnoliopsida
orde Fabales
familie Fabaceae
subfamilie Caesalpinioideae
stam Cercideae
genus Griffonia
species G. simplicifolia

 

Eigenschappen

De zaden worden in de West-Afrikaanse landen gebruikt als lustopwekkend middel, voor wondgenezing (antibioticum) en tegen diarree. Naarnaast blijken de zaden een hoog gehalte aan 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) te bezitten. Dit product wordt in de hersenen (nuclei raphei) omgezet in serotonine. Serotonine is een neurotrasmitter die betrokken is in de regulatie vande eetlust, sexsualiteit (aphrodisiacum), overgeven, angst, gedrag, darmperistaltiek enz…

Serotonine reguleert eveneens de werking van andere neurotransmitters zoals noradrenaline, dopamine en endorfinen en vervult een belangrijke rol bij de productie van melatonine in de epifyse. Het heeft invloed op onze slaapcyclus en werkt als antioxidant.

Een tekort aan serotonine kan lijden tot verschillende aandoeningen:

Griffonia simplicifolia wordt dikwijls gebruikt in combinatie met St.-Janskruid voor een optimale werking. Meer informatie over de werking van 5-HTP, vind je terug in een artikel van “Van Nature“.

 

Opgelet

Opgelet bij het gebruik van medicatie die het gehalte aan serotonine verhoogt. In bepaalde gevallen kan het de werking van geneesmiddelen versterken. Raadpleeg hiervoor een deskundige of arts.

 

Prijs

De adviesprijs van Griffonia bedraagt € 27,00 inclusief BTW (60 vegetarische capsules)

Leave a Reply

Scroll To Top