Niet te missen
Home / Groene smoothies / Superhandige groene smoothie tips
Superhandige groene smoothie tips

Superhandige groene smoothie tips

Smoothies zijn makkelijk te maken. Je kunt eigenlijk alle ingrediënten in een blender doen, mixen en je hebt een gezonde en heerlijke smoothie in een minimum van tijd. Is je smoothie te lopend, voeg je wat extra fruit bij. Is de smoothie te dik, voeg je nog wat extra water bij. Hieronder geven we nog een hele waslijst van nuttige tips om heerlijke groene smoothies te maken.

Gebruik recepten die jij echt lekker vindt. Alleen zo kan jij er daadwerkelijk een gewoonte van maken om dagelijks groene smoothies te drinken. Voor heerlijke groene smoothierecepten verwijs ik naar het boek:

Groene smoothies bestaan uit fruit (60%), bladgroenten (40%) en water. Een andere verhouding kan ook maar het hoge percentage aan fruit zorgt er voor dat de smoothie lekker fruitig blijft smaken. Neem als voorbeeld 3 stukken fruit en 100 g bladgroenten: andijvie, spinazie, sla, paksoi  en bleekselderij en zijn geschikt voor groene smoothie drinkers die de smaak van bladgroenten niet zo lusten. Ze geven slechts een lichte smaak aan de smoothie.

Boerenkool, waterkers en rucola zijn meer voor ‘gevorderden.

Experimenteer met kruiden zoals munt, basilicum en peterselie. Ze geven een lekkere smaak aan je groene smoothie.

Gebruik best geen melkproducten zoals yoghurt of andere zuivel.

Om je smoothie romig te maken, gebruik je best bananen, mango’s en advocado’s. Advocado’s en gepelde hennepzaden zitten vol goede vetten.

Varieer in bladgroenten om alle essentiële nutriënten binnen te krijgen.

Bepaalde groenten zorgen voor gisting en een opgeblazen gevoel. Enkele hiervan zijn wortel, broccoli enz.

Diabetes patiënten gebruiken best fruit dat nog niet te rijp is. Fruit dat namelijk doorrijp is, bevat heel veel suikers.

Stevia is een geweldig product. Het is 100% plantaardig en een goede vervanger van suiker. Zoet je groene smoothie aan met stevia i.p.v. echt suiker te gebruiken. Je kan eventueel ook Lucuma of Yacon siroop gebruiken.

Gebruik grapefruit, citroen en limoen om je smoothie op smaak te brengen.

Gember is een wondermiddel, goed tegen infectie en zorgt voor meer energie. In de winter kan je een beetje gember aan je smoothie toevoegen. Opgelet met de hoeveelheid! Het heeft een doordringende smaak.

Dit is de uitgestrekte kans om superfoods aan je dieet toe te voegen.

Camu Camu bessenpoeder bevat het meeste vitamine C en dus ideaal om die lekkere gezonde smoothie te maken.

Spirulina is ook zo een goed product dat reinigend werkt op je lichaam. Ook na ziekte of bij intensieve training is spirulina zeer geschikt. Een theelepel is voldoende wegens de sterke smaak.

Munt, peterselie en andere kruiden kan je zeer makkelijk thuis kweken en gebruiken voor je groene smoothie. Heb je een serre of een stukje grond, wordt het nog interessanter natuurlijk als  er de nodige tijd en energie wil insteken.

Scheuten zijn ook heel gezond om in groene smoothies te gebruiken. Enkele goede voorbeel den brocolli en Alfalfa.

Bewaar de smoothies in een glazen pot en nooit in plastic. Je kan hem dus perfect s’ avonds maken en ’s morgens opdrinken of meenemen naar je werk.

Ook een leuke manier van smoothies maken is bevroren fruit te gebruiken. Het is vaak al voorgesneden en zorgt voor een frisse verkoeling in de zomer. Let er wel op, soms is dit fruit aangezoet met suiker.

Maak je regelmatig groene smoothies, schaf je dan een degelijke blender aan. De blenders van Vitamix of Blendtec gaan veel langer mee en is dus het geld zeker waard. Deze zijn ook krachtiger waardoor je smoothie veel gladder wordt.

Kokkosvlees en kokossap samen met ananas, geven een tropisch tintje aan je smoothie.

Heb je geen zin meer in het drinken van smoothies? Dan heb je waarschijnlijk te weinig gevarieerd met fruit en groenten. Luister naar je lichaam! Zorg voor voldoende variatie zodat het leuk wordt om smoothies te blijven drinken.

Probeer te variëren met  seizoensgroenten eventueel gekweekt uit eigen tuin. Dat maakt het allemaal een pak leuker.

Op zoek naar leuke groene smoothie recepten? Kijk dan even op onze site groene smoothies maken en groene smoothie recepten

 

Recepten E-books

Er zijn verschillende populaire e-books vol met recepten. De e-books die het meest verkocht worden zijn;

 

Leave a Reply

Scroll To Top