Niet te missen
Home / Smoothie maken

Smoothie maken

Voor het maken van smoothies, heb je fruit en groenten nodig. Je kan er verder ook nog andere voedingsmiddelen indoen zoals melk, noten tot kruiden. Ook kinderen kan je met een goed recept van gezonde smoothies leren genieten. Ze krijgen op die manier de juiste dagelijkse portie aan groenten en fruit binnen.

Smoothies zijn dus drankjes gemaakt van groenten en fruit. Om deze drinkbaar te maken heb je verschillende technieken die je kan gebruiken: via vork, blender, staafmixer, smoothie maker, sapcentrifuge, citruspers. Wil je meer lezen hieromtrent? Kijk dan op onze site: Apparatuur om smoothies te maken

 

Recepten E-books

Er zijn verschillende e-books vol met recepten. Kijk maar eens verder naar de volgende e-books:

 

Hoofdingredienten

Smoothies bestaan uit een aantal specifieke ingrediënten. Opgelet! Fruit is ook duur. Om de kosten te compenseren kan je best naar een fruit of groenteboer gaan. Dit is een pak goedkoper als in de supermarkt. Sommige boeren bieden ook fruit aan tegen een schappelijke prijs indien je het fruit zelf plukt. Ook handig meegenomen.

 1. (Fruit)sap
  (Fruit)sap is de basis van zowat elke smoothie. Dit sap kun je kopen of zelf persen. Het best is natuurlijk dat je het fruitsap zelf maakt omdat er dan minder toegevoegde suikers aanwezig zijn. Veel gebruikte fruitsappen zijn appelsap of sinaasappelsap. Ook deze kan je makkelijk met een sapcentrifuge of citruspers zelf bekomen.
 2. Toegevoegd fruit
  Probeer zoveel mogelijk soorten fruit te gebruiken. Banaan is lekker en maakt de smoothie dikker. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor citrusvruchten met druiven. Er is eigenlijk keuze genoeg.
 3. Kruiden en andere toevoegingen
  Je kan je smoothie op smaak (bijvoorbeeld kaneel) brengen met kruiden of zelfs groenten toevoegen om je smoothie te voorzien van voldoende vezels.
 4. IJs
  Vooral in de zomer is het lekker om een gekoeld drankje te drinken. Wat is er dan lekkerder als een gezonden koude smoothie? Je kan geschaafd ijs of ijsblokjes toevoegen of zelfs je fruit in de vriezer leggen. Met ijsschaafsel kun je je smoothie transformeren in een slush puppie. Super lekker met een scheutje alcohol ;). Je kan het ijs ook zelf fijn maken door het ijs in een handdoek te draaien en er met een hamer op te slagen tot het ijs fijn is. Gebruik natuurlijk wel een propere handdoek en een vaste achtergrond.

Nog niet gevonden wat je zocht? Kijk dan even naar de webwinkel van Bol.com. Wij hebben voor jouw de zoekopdracht al uitgevoerd.

 

Leave a Reply

Scroll To Top