Niet te missen
Home / Groene smoothies / Goede Smoothie blenders
Goede Smoothie blenders

Goede Smoothie blenders

Hoe werkt een blender?

Een blender werkt volgens het zelfde principe als een staafmixer waar mesjes via grote snelheid ronddraaien om groenten en fruit te pureren. Smoothies maken gaat alleen wat makkelijker en sneller met een blender of smoothie maker.

Het verschil tussen een blender en een citruspers of spacentrifuge, is dat je bij het gebruik van een blender of smoothie maker het fruit zoals appels, peren en ananas moet schillen en eventueel de klokhuizen verwijderen.

Ook is het makkelijker om bijvoorbeeld wortels en andere harde groenten- en fruitsoorten, niet in de blender te gooien maar deze eerst door een sapcentrifuge te halen. Het levert extra vocht voor een gezonde smoothie (sap anders te dik) en je kan alsnog beslissen om de vezels of vruchtvlees in je smoothie te gebruiken.

Citrusvruchten kun je wel in  een blender pureren maar je loopt het risico dat je dikke schilletjes in je smoothie proeft. In dat geval is een citruspers vaak handiger om gezond sap van citrusvruchten te verkrijgen.

Niet tegenstaande is dit slechts een kleine voorbereiding en ben je enkele minuten verwijderd van een overheerlijke smoothie. Laat je immers nooit verleiden door sapjes van de supermarkt toe te voegen. Ze bevatten veel suikers en conserveringsmiddelen.

Blenders en smoothie makers zijn ook handig voor het bereiden van babypapjes of om je kinderen kennis te laten maken met overheerlijke gekoelde smoothie drankjes in de zomer. Belangrijk is wel dat kinderen de smoothie zelf kunnen bereiden.

Maar met een blender kan je niet alleen de allombekende smoothies maken. Deze apparaten kunnen ook aangewend worden voor het maken van shakes en cocktails. Of wat dacht je van een lekkere ijskoffie?

 

Smoothie blenders kan online kopen

Wil je ze toch eerst even gezien hebben? Ga dan even naar de winkel in je buurt om je te informeren hoe jouw blender of smoothie makers precies werkt. De verschillen in blenders zit hem voornamelijk in de inhoud en de kracht van deze apparaten? Hieronder even de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

 

Mengbeker

Mengbekers komen in verschillende maten en materialen. Een goede mengbeker bestaat meestal uit glas maar zijn natuurlijk iets zwaarder om te hanteren. Het voordeel is wel dat deze mengbekers hittebestendig zijn. Ook blijft de maak in een glazen mengbeker altijd bewaard. Dit in tegenstelling tot mengbekers in kunststof die na een tijdje muf kunnen gaan ruiken.

Verder vertonen bekers in kunststof meer gebruikssporen dan hun glazen variant.

Maatbekers komen met een handige schenktuit waardoor het gebruik nog makkelijker wordt.

Smoothie makers zijn daarentegen in het bezit van een tapkrantje. Bij dikke en brokkelige smoothies kunnen deze tapkraantjes al wel eens verstopt geraken. Het uitschenken van de smoothie neemt dan ook wat meer tijd in beslag. Kies ook zeker voor een mengbeker die van het apparaat afneembaar is. Je hoeft dan niet de hele motor op te tillen om jou overheerlijke smoothie uit te gieten.

 

De vulopening

Een niet noodzakelijke optie maar wanneer heel het gezin gebruikt maakt van de blender, kan het wel een belangrijk doorslaggevende factor worden, met name de vulopening. Niet alle smoothie makers of blenders zijn voorzien van een vulopening maar ze zijn wel handig om op een veilige manier stukken groenten en fruit in de mengbeker toe te voegen.

 

Ijscrushen

Bepaalde blenders zijn uitgerust met speciale mesjes voor het fijnmalen en crushen van ijs. Vooral blenders met een glazen mengbeker zijn zeer geschikt voor het crushen van ijs.

 

Reinigen

Beide type van blenders (glas of kunststof) mogen in de vaatwasmachine. Controleer voor alle veiligheid nog even de gebruiksaanwijzing.

 

Veiligheid

Kies voor een apparaat met een anti-slipvoet. Dit zorgt er voor dat de blender tijdens het malen niet kan wegglijden.

 

Grootte en snelheid

Indien je maar enkele keren per jaar een lekkere smoothie maakt, is het niet noodzakelijk om je een groot snel ding aan te schaffen. Ben je echt een grote smoothiefanaat, kies dan een blender met voldoende vermogen om ook harde groenten en fruit goed te kunnen mixen. Voor regelmatig gebruik, kies je een blender van minstens 500 watt. Dit is ook het minimum wattage indien je ijs via je blender wil crushen.

Apparaten met een nog hoger vermogen, kunnen al voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Bepaalde machines hebben zelfs een puls-functie die tijdens het mixen alle ingrediënten aankan.

 

Uiterlijk Blender

Heb je in je keuken niet veel plaats en ben je genoodzaakt om de blender op het aanrecht te zetten? Het is niet voor iedereen belangrijk maar het oog wil ook wat natuurlijk. Tegenwoordig vind je smoothie makers en blenders in verschillende designs. Voor ieder wat wils.

 

Bij bol.com zijn veel kwaliteitsblenders tegen scherpe prijzen te koop. Kijk voor een geschikt apparaat in onderstaande winkel.

Leave a Reply

Scroll To Top