Niet te missen
Home / Groene smoothies / Waarom een koolhydraatarm dieet?

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Afvallen kan voor de meeste mensen niet echt een makkelijke weg zijn. Niet voor elke persoon is het even makkelijk en niet elke manier werkt voor elk lichaam. Het koolhydraatarm dieet is een manier om ervoor te zorgen dat de kilo’s af zullen nemen. Dit dieet bestaat uit het eten van koolhydraatarm voedsel, zoals de naam het al zegt. Dit dieet wordt steeds meer gevolgd en het kan ook zeker resultaat geven. Bij dit dieet vervang je de koolhydraten met eiwitten.

De werking van een koolhydraatarm dieet

Bij het koolhydraatarme dieet ga je producten vermijden waar veel koolhydraten in zitten. Producten waar zich veel koolhydraten in bevinden zijn producten als: aardappelen, pasta en brood. Deze producten bevatten veel koolhydraten en deze vervang je door producten die eiwitten bevatten. Dit effect wordt ook vaak toegepast bij het eiwitrijke dieet. Eiwitten zijn langzaam verteerbaar en blijven dus lang in de maag hangen. Op deze manier stel je het hongergevoel uit en kan je het dieet ook langer volhouden. Koolhydraten zorgen voor schommelingen in het bloedsuikerspiegel. Hierdoor ontstaat een hongergevoel en worden er ook vetten aangemaakt. De schommelingen zijn dan ook de oorzaak dat je iets sneller naar een tussendoortje grijpt. Eiwitten stabiliseren het bloedsuikerspiegel en hierdoor neig je minder snel naar tussendoortjes.

In de ochtend met een eiwitrijk ontbijt beginnen biedt dan ook veel voordelen op de rest van de dag. Zo ervaar je minder honger de rest van de dag. Het lichaam kan voor de omzetting naar energie 3 voedingsstoffen gebruiken: vetten, eiwitten en koolhydraten. Koolhydraten zijn de makkelijkste vorm en daarom is het eigenlijk belangrijk dat er koolhydraatarm gegeten wordt. Op deze manier kan je lichaam niet naar de meest simpele voedingsstof reiken en moet het lichaam wel kiezen voor vetten of eiwitten. Eiwitten zijn weer lastig te verteren en dus minder goed om te zetten. Op deze manier worden vetten ook gebruikt voor de omzetting naar energie en val je dus ook af. Het koolhydraatarme dieet is goed vol te houden, omdat er in enorm veel producten eiwitten zitten. Hierdoor kan je nog steeds lekker eten en ook gevarieerd. Eiwitten zijn bovendien ook verkrijgbaar als supplement, waardoor het dieet helemaal makkelijk wordt. Zo kan je de ochtend beginnen met een eiwitshake, waardoor je de rest van de ochtend geen hongergevoel meer hebt en je ook nog eens weinig koolhydraten binnen hebt.

About Gezondheid

Hoi, Ik ben een copywriter in hard en nieren. Ik schrijf graag over uiteenlopende onderwerpen. In dit geval heb ik een gezondheidsblog opgestart waar u uitgebreide informatie kunt vinden omtrent gezondheidsonderwerpen zoals stoppen met roken, kinderziektes, gezonden tanden, hartfalingen, afvallen en diëten, groene smoothies en nog veel meer.

Leave a Reply

Scroll To Top