Niet te missen
Home / Groene smoothies / Groene smoothies maken met groene bladgroenten
Groene smoothies maken met groene bladgroenten

Groene smoothies maken met groene bladgroenten

Groene smoothies werden pas echt populair toen Vicotira Boutenko met haar boek ‘Green for life’ op de proppen kwam.  Als referentie gebruikt ze wetenschappelijk onderzoek om aan te tonen waarom groene smoothies zo gezond zijn. Ze helpen je huid mooier te maken, dat je afvalt, allergische reacties verminderen, energierijker gaat voelen, beter gaat slapen, meer opname van vitaminen en veel meer.

 

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten bevatten veel vezels, anti-oxidanten, eiwitten, vitaminen en minderalen. Ze helpen bovendien om verzuring van het lichaam tegen te gaan.

De meeste groene smoothies bevatten als basis bladgroenten. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat mensen veel gezonder zijn als zij aan hun dieet bladgroenen toevoegen aangezien we nu veel te weinig groene bladgroenten binnenkrijgen. Na twee weken groene smoothies drinken, merk je al een duidelijk verschil. Het is als het ware een echte detoxkuur. JE gaat je gezonder en fitter voelen.

 

Groene smoothies maken

Groene smoothie

Groene smoothie

Het maken van groene smoothies is niet moeilijk. Ga naar de supermarkt en koop verse bladgroenten. Voeg daar ook wat vers fruit aan toe en zorg dat je thuis een goede blender hebt staan.  Een smoothie maken kost slechts enkele minuten en daar tover je uit een hele kan 4 groene smoothies uit.

De basisingrediënten bestaan uit ongeveer 60% fruit, 40% groene bladgroenten en 2 glazen water. Snijd hard fruit in stukjes zodat het beter kunt pureren. Voeg eventueel extra water of fruit toe indien je smoothie de vast of juist te lopend is. Wil je je groene smoothie niet te zoet? Gebruik dan fruit die nog net niet of juist rijp genoeg zijn. Fruit dat langer ligt bevat veel meer suikers.

De smaak van groene smoothies wordt vooral gedomineerd door het toegevoegd fruit. Dus ben je bang dat je teveel van die groene bladgroenten zou proeven, is dat dus geen probleem.

Om je smoothie lekker roomig te krijgen, voeg je een mango of banaan toe. Ze kunnen er wel voor zorgen dat de lekkere smaak van groente sterk afneemt.

TIP: Leg je fruit en groenten een uurtje op voorhand in de frigo. Gebruik ook koud water voor het bereiden van een Groene smoothie. Dat smaakt lekker fris in de zomer.

 

Welke groene bladgroente geschikt

Zorg voor voldoende variatie in groene bladgroenten. Teveel aan basilicum en spinazie wordt beweerd op lange termijn schadelijk te zijn. Ook wil je natuurlijk alle belangrijke stoffen binnenkrijgen. Sommige mineralen en vitaminen zijn slechts in zeer kleine hoeveelheden nodig. Ook al neem je vitaminen, ze zorgen voor lichamelijke problemen op latere leeftijd.

Kies ook voor biogroenten. Deze zijn een pak minder bespoten en groeien op gezonde grond. Verschillende slasoorten, broccoli, spinazie, boerenkool, andijvie, munt, basicilum, peterselie, snijbiet, en ga zo maar door.

 

Groene smoothie recept

Aardbeienveld
2 Handen aardbeien
2 Bananen
Halve bos romeinse sla
2 Glazen water

Was de aardbeien en sla onder de kraan. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij de sla in reepjes. Doe het water in de mengkom en gooi de stukjes fruit en sla in de kom. Als laatste voegen we de banaan toe. Mixen maar.

 

Recepten E-books

Er zijn verschillende e-books vol met recepten. Kijk maar eens verder naar de volgende e-books:

 

Receptenboek + DVD en workout pakket

 

ACTIE!!!! Alleen vandaag krijg je €10,00 korting op het onderstaande pakket! Betaal geen€37,00 maar slechts €27,00!! Inclusief verzendkosten!
Krijg:

groene smoothie-body workout-bodyfit-cardio-sporten-gezonde recepten-zorg
groene smoothie-body workout-bodyfit-cardio-sporten-gezonde recepten-zorg

Gezonde Groene Smoothie Recepten Boek (digitaal en fysiek)
Bonus 1: The Fat Burning Workout ( 3 e-books + video’s)
Bonus 2: The Fat Burning Workout DVD
Bonus 3: 21 Paleo Recepten die je lichaam in een vetverbrandingsmachine veranderen (e-book)
Bonus 3: 21 Paleo Recepten die je lichaam in een vetverbrandingsmachine veranderen (e-book)

One comment

Leave a Reply

Scroll To Top