Niet te missen
Home / Dieet en afslanken / Aicar, de sportpil van de toekomst?

Aicar, de sportpil van de toekomst?

Achtergrond

De mogelijkheid om sport in pilvorm te komen lijkt nabij. Aicar blijkt deze belofte waar te maken. Het bevat chemische substanties die het uithoudingsvermogen van spieren drastisch laat toenemen. Aicar zou ook het spierweefsel veranderen waardoor de spieren meer vetten dan suikers gaan verbranden. Het lijkt erop alsof Aicar het lichaam het gevoel geeft dat het een zware training achter de rug heeft.

Toch, het zal nog enkele jaren duren vooraleer Aicar commercieel verkrijgbaar is op de markt.

Werking van Aicar

Uithoudingssporten veroorzaken metabolische en structurele veranderingen in het spierweefsel. Er bestan twee types van spierweefsel:

Type 1: Spierweefsel verbrandt meer vetten en hebben een langer uithoudingsvermogen. Dit is dankzij de  grote hoeveelheid mitochondriën die in de spiercellen aanwezig zijn. Dit ype spiercellen komt voor bij personen die regelmatig sport beoefenen.

Type 2: Deze spiercellen zetten voornamelijk suikers om in energie. De cellen bevatten een stuk minder mitochondriën in hun cellen waardoor het spierweefsel snel vermoeid is. Dit type spierweefsle komt voor bij sedentaire of obese personen.

Aankoop van Aicar

Men gaat er van uit dan een aanbevolen dosis neerkomt op  5 mg tot 100 mg / kg lichaamsgewicht met een driewekelijkse inname. Dit komt neer op ongeveer 315 mg tot 3150 mg per dag. Aicar in poedervorm kost ongeveer 55 tot 85 euro per 50 mg.

Het product is nog steeds in experimentele fase. Het product kan wel aangekocht worden in een aantal labo’s maar is nog niet commercieel beschikbaar.

Aicar Doping

De World Anti-Doping Association of WADA is ongerust. Ondertussen is er wel een Aicar dopingtest ontwikkeld voor het testen van urine en bloed.

Leave a Reply

Scroll To Top