Niet te missen
Home / Zwangerschap / Gevaren tijdens de zwangerschap: Chemische medicamenten

Gevaren tijdens de zwangerschap: Chemische medicamenten

Medicatie tijdens de zwangerschap

Medicatie van grote invloed zijn ook de chemische hoofdpijnpoeders, kalmerende- en slaapmiddelen. Elke zwangere vrouw dient ze absoluut te vermijden. De alarmerende krantenberichten over de vroegere thalidomidetragedie (de misvormingen bij duizenden baby’s, van moeders die dit slaapmiddel gebruikten), zouden iedere zwangere vrouw voldoende moeten afschrikken. Ze vormen het overtuigende bewijs, dat het tijdens de zwangerschap en ook in de periode dat men een kind aan de borst heeft, beslist raadzaam is alle chemische middelen te vermijden.

Vandaag is het de medicatie thalidomide (Immunoprin, TalidexTalizerThalomid), morgen misschien een sulfonamide en overmorgen mogelijk een ander product dat voor de ontstane beschadigingen verantwoordelijk wordt gehouden. Daarom is het beter de chemische industrie in te schakelen als we behoefte hebben aan schoonmaakmiddelen voor ramen en vloeren en haar voor allerlei technische doeleinden te gebruiken, dan haar preparaten in te nemen.

Zwangere vrouwen dienen hun moederplichten beslist hoger te achten dan de wens hoofdpijn, een gevoel van onwel zijn of slapeloosheid zo snel mogelijk te verhelpen. Overigens zijn er voldoende onschadelijke, plantaardige middelen beschikbaar, om dergelijke voorbijgaande stoornissen op te heffen. Waarom zou u zich dan aan gevaren blootstellen waarvan de gevolgen niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden? Steeds meer blijkt dat alleen de natuur in staat is de mens zonder nadelige gevolgen te helpen. Veel mensen schijnen echter de verdoving boven de genezing te verkiezen. De gevolgen van deze dwaling maken duidelijk dat de schijnbare omweg, via de natuurlijke geneeswijze, beslist lonend is.

About Gezondheid

Hoi, Ik ben een copywriter in hard en nieren. Ik schrijf graag over uiteenlopende onderwerpen. In dit geval heb ik een gezondheidsblog opgestart waar u uitgebreide informatie kunt vinden omtrent gezondheidsonderwerpen zoals stoppen met roken, kinderziektes, gezonden tanden, hartfalingen, afvallen en diëten, groene smoothies en nog veel meer.

Leave a Reply

Scroll To Top