Niet te missen
Home / Haar / Haargroei tips, langer haar in een aantal weken?

Haargroei tips, langer haar in een aantal weken?

Vele vrouwen kennen het probleem. Ze willen langer haar omdat ze gaan trouwen of naar een belangrijk galabal moeten gaan. En dit allemaal in een aantal weken. Bestaan er haargroeimiddelen of methoden die het haar sneller doen groeien en het haar voller maken? We bespreken dit in onderstaand artikel.

Het haar

Een mens heeft ongeveer 100000 haren op het hoofd staan en de gemiddelde groeisnelheid ligt om en bij de 1,5 cm per maand. Het duurt dus ongeveer 2 jaar vooraleer je haartoppen de schouders raken. Als je erover nadenkt is 2 jaar wel zeer lang. Het haar wordt dagelijks blootgesteld aan weer en wind, wassen en drogen, brushen, chemische producten zoals conditioners en bleekproducten enz. Haar kan zeer veerkrachtig zijn maar ook al draag je de beste zorg voor je haar, je haar ondergaat een natuurlijk verouderingsproces dat ook een invloed heeft op de haargroeicyclus.

Hoe de haargroei stimuleren?

De juiste vitaminen en mineralen spelen een belangrijke rol in je haar gezond te houden. Eventuele voedingstekorten kunnen leiden tot dunner wordend haar of zelfs totale kaalheid.

Het komt erop neer dat je haar de algehele conditie van je lichaam weergeeft. Als je lichaam gezond en goed gevoed is, dan zal je haar er eveneens stralend uitzien. Als je met een gezondheidsprobleem kampt of je lijdt aan een tekort aan voedingsstoffen, dan kan je haar stoppen met groeien of beschadigingen vertonen. Als je lichaam in goede gezondheid is, kunt u uw haargroei cyclus maximaliseren door middel aminozuren en vitamine B complexen te nemen.

Het is een bekend feit dat een onder actieve schildklier kan leiden tot kroeshaar of broos haar, terwijl een overactieve schildklier het haar vet en slap maakt.

Het is ook belangrijk om vitamine B-6, biotine, Inositol en foliumzuur als supplement in te nemen. Het is gebleken dat bepaalde mineralen zoals magnesium, zwavel, silicium en zink erg belangrijk zijn voor het behoud van gezonde haren.
Bèta-caroteen is ook van essentieel belang voor de haargroei. Bèta-caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en zorgt voor het behoud van een normale groei en botontwikkeling. Bèta-caroteen zorgt dus voor een gezonde huid, haren en nagels. De stof is te vinden in groene en gele groenten en fruit.

Proteïnen zijn belangrijk

Haar is een eiwit. Volg je een dieet met een tekort aan eiwitten, dan kan dit leiden tot uitdunning van het haar of een vertraging in de haargroei cyclus. Het omgekeerde is eveneens waar. Indien je een eiwitrijk dieet volgt, zal dit resulteren in een verbeterde haargroei.

Sommige deskundigen raden aan om in de voeding kalfslever, biergist, tarwekiemen en een dagelijkse dosis van twee eetlepels kristalsuiker en lecithine op te nemen om de haargroei, haarkracht en schoonheid te maximaliseren.

Andere goede voedselbronnen voor eiwitten zijn vis, eieren, bonen en yoghurt. Soja-eiwit lijkt ook te helpen bij het stimuleren van de haargroei. Tofu is een grote bron van soja-eiwitten.

Factoren die de haargroei negatief beïnvloeden

Overmatige stress en sommige medicijnen zijn bekend om de haargroei te vertragen. Maar indien u een medische aandoening hebt, dient u steeds de voorgeschreven medicatie te volgen ongeacht de gevolgen voor uw haar. Raadpleeg steeds uw arts voordat u zich aan een nieuw type van vitamine-, mineralen- of kruidenthee-programma waagt. Echter, als je zwaar onder stress staat, is het nuttig om de stress zoveel mogelijk te beperken. Overweeg meditatie of ontspanning om de stress te onderdrukken.

Slaaptekort heeft eveneens een negatieve impact op uw haargroei. Zorg daarom voor voldoende slaap (van 7 tot 9 uur).

Supplementen

Zorg voor een gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, verminder stress en neem voldoende rust en slaap en je bent goed op weg om je haar gezond en mooi te houden. Wil je het maximum uit je haar halen, volg dan de onderstaande supplementen:

 • Vitamine B complex – 50 mg van de grote B-vitaminen (waaronder foliumzuur, biotine en inositol)
 • Vitamine B-6 – 50 mg van vitamine B-6
 • Vitamine C met bioflavonoiden – een tot twee gram per dag
 • Vitamine E – 400 tot 800 IE per dag
 • Bèta-caroteen – 10.000 tot 15.000 IE van beta-caroteen per dag
 • Een aanbevolen dagelijkse dosis van magnesium, zwavel, zink
 • Silica (paardestaart) – 300 mg, dagelijks
 • Brandnetel – 250 mg, drie maal daags
 • Lijnzaadolie – een eetlepel per dag of een tablet
 • Beta-caroteen – 10.000 tot 15.000 IE bèta-caroteen per dag

 

Andere haargroeitips

Naast het innemen van supplementen, zijn er nog andere mogelijkheden om de haargroei te stimuleren:

 • Sommige haaruitval deskundigen hebben ontdekt dat mensen uitstekende resultaten boeken met het “Zone Diet” dat laag is aan vet.
 • Stop of verminder het roken.
 • Stop de inname van cafeïne en koolzuurhoudende frisdranken.
 • Eet een gezond dieet. Vermijd voedingsmiddelen die veel suiker of vet bevatten.
 • Behandel je haar zorgvuldig en vermijd onnodig borstelen en kammen.
 • Vermijd het gebruik van warm water, hete föhn of andere haarverzorging tools die het haar kan kapot maken.
 • Een wekelijkse hoofdhuidmassage stimuleert en versterkt de haarfollikels.
 • Laat gespleten haarpunten knippen zodat het haar er mooi en gezond uitziet.Is er een “instant haargroeimiddel” ? Nee er bestaan geen wondermiddelen die het haar in enkele weken tijd tien centimeter laat groeien. Wilt u van kort naar lange golvende lokken dan kan dit met ” haarextenties” , een haarclip voor het bekomen van een mooie paardenstaart of knot of je kan opteren voor lange pruiken. Deze haarextenties zijn gemaakt van echt haar waardoor het helemaal niet opvalt dat je ze aan hebt.

Leave a Reply

Scroll To Top