Niet te missen
Home / Haar / Betrouwbaar hulpmiddel bij huidschimmel
Betrouwbaar hulpmiddel bij huidschimmel

Betrouwbaar hulpmiddel bij huidschimmel

Huidschimmel

Huidschimmel is, waar die ook optreedt, een hele hinderlijke kwaal, die maar moeilijk te verhelpen is. Maar zoals bij alle huidaandoeningen, is wei of hui een heilzaam middel gebleken. Natuurlijk is niet iedereen in de gelegenheid steeds maar weer even verse wei bij de kaasmakerij te halen. Daarom maken veel mensen een dankbaar gebruik van de ingedikte wei, zoals deze in de vorm van Molkosan ter beschikking staat.

Een persoon vertelde me over laatst: De huidschimmel had zich bij haar onder de borsten en op de armen vastgezet. Zij gebruikte al meer dan twaalf jaar de meest uiteenlopende middelen, zonder resultaat. Vaak was de huid bijna stuk. Gelukkig verbeterde de toestand al binnen veertien dagen, doordat de patiënte afwisselend Molkosan en Spilanthes tincuur ging gebruiken. De huid herstelde zienderogen en werd weer mooi gaaf.

U kunt zich de vreugde van deze vrouw wel voorstellen, vooral als u bedenkt hoeveel geduld het vergt om na jaren van verzorging geen vooruitgang te boeken. Hoeveel teleurstellingen had zij al moeten overwinnen. Ja, Molkosan heeft samen met hei uit de Afrikaanse plant bereide preparaat Spilanthes tinctuur al heel wat goede diensten bewezen.

Nagelziekten

Het is beslist een wonder, dat ons lichaam in staat is met behulp van kiezelzuur en enige andere mineralen de tenen en de vingers van stevige, uitwendige hoornplaten te voorzien. Als ik over nagelziekten spreek, is het niet in de eerste plaats mijn bedoeling om dieper in te gaan op misvormingen van de nagels en op ziekten van de nagelwortel die door het verven, lakken en manicuren kunnen ontstaan.

Zowel de nagels als de haren vertellen vaak iets over onze algehele gezondheidstoestand. Zo hebben lijders aan stofwisselingsziekten over het algemeen geen gezonde nagels en geen mooi, gezond haar. Bij een tekort aan mineralen en spoorelementen worden de nagels en haren bros en verliezen ze hun natuurlijke structuur. In zulke gevallen zullen we alleen succes kunnen boeken, indien de grondoorzaken worden aangepakt.

Een ernstige ziekte is de voet- en nagelschimmel. Je kunt ermee besmet raken in het zwembad of door contact met andere mensen die aan de ziekte lijden. Hoe bestrijden we deze schimmel? Knip de nagels regelmatig heel kort en behandel ze daarna eventueel nog met een nagelvijltje. Smeer overdag wat Crème Bioforce op de aangedane plekken en bind er ’s nachts een dot in Molkosan of Spilanthes tinctuur gedrenkte watten op. U kunt dit dagelijks afwisselen: de ene dag Molkosan en de andere dag Spilanthes tincuur. Wellicht is het de combinatie van het geconcentreerde melkzuur, de melkenzymen en de voedingszouten, die dit middel zo effectief maakt.

Gewone ontstekingen van het nagelbed kunnen zowel met Crème Bioforce als met Molkosan of Echinaforce worden behandeld. Bij nagelrotting kunt u in plaats van Molkosan beter mierikswortel tinctuur gebruiken. Om de nagel te versterken is het goed om voeding die rijk is aan kalk en mineralen te nuttigen en daarnaast Urticalcin en Galeopsis tinctuur te gebruiken.

Leave a Reply

Scroll To Top