Niet te missen
Home / Dieet en afslanken / Op een effectieve manier vet verbranden

Op een effectieve manier vet verbranden

Gewicht verliezen of vetrolletjes kwijt raken kan je alleen maar door vet te verbranden. Er zijn technieken waardoor je het verbrandingsproces meer efficiënt kan laten verlopen, waardoor je het metabolisme optimaliseert sneller zal vermageren.

 

Vet verbranden

Hoe kan je uw lichaam veranderen in een degelijke vetverbrandende afvalmachine? Wel je zal hiervoor wel enige inspanning moeten leveren. Er bestaat namelijk geen wonderpil die het verbranden in jou plaats zal doen. Er zijn enkel voedingssupplementen die je kunnen helpen om het verbrandingsproces beter te laten verlopen. Maar verwacht daarvan geen wonderen. Het belangrijkste is dat je weet welke inspanningen dat je moet doen en hoe lang en met welke voeding je dit dient te combineren.

 

Cardio

Vooreerst dien je te weten dat je minstens twintig minuten lang dient te trainen alvorens je lichaam vetten begint te verbranden. Het heeft dus geen zin om korte sportactiviteiten te kiezen. De eerste vijftien tot twintig minuten verbrand uw lichaam enkel de opgeslagen koolhydraten. Als je pas gaat hardlopen, zal het tal van trainingen duren alvorens je in staat bent om langer dan 20 minuten aan een stuk te lopen. Dit kan je simpel oplossen door te lopen met korte tussenpauzes, intervaltraining genoemd. Stop elke vijf minuten even en wandel dan een stukje tot je terug op adem bent gekomen. Gebruik de eerste twintig minuten om op te warmen op een iets lager tempo, zodat je harder en langer kan trainen in de periode na de eerste twintig minuten.

 

Afwisselen

Probeer zoveel mogelijk te trainen met een lege maag, zodat je uw lichaam gaat dwingen om vlotter je vetreserves aan te spreken. Na het sporten zal je lichaam nog even doorgaan met het verbranden van vet, omdat het lichaam zich moet recupereren, hetgeen eveneens energie vergt. Het help ook om af en toe van sport te veranderen. Je lichaam heeft de neiging om altijd zo zuinig mogelijk met energie om te springen. Door steeds dezelfde sport te beoefenen gaat je lichaam hieraan wennen. Wissel dus bijvoorbeeld af tussen fietsen, lopen en zwemen. Je zal merken dat je lichaam meer tijd zal nodig hebben om te recupereren als je vaak op andere manieren traint.

 

Hartslag

Je maximale hartslag is gelijk aan het getal dat je verkrijgt door uw leeftijd af te trekken van 220 en wordt uitgedrukt in bpm ( hartslagen per minuut ). Om een ideale vetverbranding te krijgen dien je op ongeveer 70% van je maximale hartslag te trainen. Je kan dit in het oog houden door een hartslagmeter te dragen. Als je geen hartslagmeter hebt of wenst, tel dan je hartslagen met je vinger op de pols, onmiddellijk nadat je gestopt bent met lopen of fietsen of tijdens de pauzes die je tussendoor neemt. Pas indien nodig je snelheid aan. Train niet langer dan een uur. Wens je meer te trainen, verdeel de trainingen dan over meerdere periodes van een uur.

 

Krachttraining

Naast de typische uithoudingssporten of cardiotraining, zoals lopen, fietsen en zwemmen is het ook aan te raden om aan krachttraining te doen. Het is bewezen dat na de krachttraining je lichaam voor langere tijd vetten blijft verbranden. Tenzij je aan krachttraining doet, zal je voor elk jaar dat je ouder wordt voor 250 gram aan spieren verliezen en voor 500 gram aan vet in de plaats krijgen. Ook dient het vermeld dat het geen zin heeft om na het sporten extra calorieën te gaan eten ter compensatie of van vermoeidheid de rest van de dag in de zetel door te brengen.

 

Spieren verbranden

Je dient er voor te zorgen dat je tijdens het trainen geen spieren verbrand in plaats van vet. De spieren helpen bij een vlotte stofwisseling en zorgen voor een snelle verbranding van calorieën. De spieren zijn zelfs het enige bestanddeel in je lichaam dat energie verbruikt. Als je spieren verbrand zal het steeds moeilijker worden de vetreserves te verbranden. Hoe gespierder je lichaam wordt, hoe meer calorieën je zal nodig hebben om deze spieren te voeden. Je dient dus geen schrik te hebben om gewicht bij te komen door de aanmaak van extra spiermassa, want zo´n vaart zal het niet direct lopen. Een kilo vet is zeer snel aangemaakt, maar een kilo spiermassa aanmaken vergt enorm veel tijd en training.

 

Drinken en vetverbranding

Drink tijdens en na het trainen voldoende water, zodat je voorkomt dat je gaat uitdrogen. Het is tijdens het sporten vooral je lever dat extra water vraagt. De lever moet bij de vetverbranding het opgeslagen vet in energie omzetten. Als je te weinig water binnenkrijgt zal de lever ook nog eens de taken van nieren moeten overnemen en werkt dan minder efficiënt aan de vetomzetting en dan zal je lichaam zelfs extra vet opslagen. Je kan eventueel speciale sportdranken drinken, maar in feite is dit niet nodig. Het enige waar je lichaam wel eens een tekort aan zou kunnen krijgen is magnesium. Door een tekort aan magnesium krijg je spierkrampen. Hiervoor kan je dus eventueel supplementen innemen. Alcohol is af te raden, het vertraagt het metabolisme.

 

Eiwitten

Je dient in je dieet steeds voldoende eiwitten in te nemen om te voorkomen dat je bij het afvallen spiermassa gaat verbranden. Het minimum is ongeveer 1 gram per kilo lichaamsgewicht en maximaal 30% van je dieet. Eiwitten zitten onder andere in peulvruchten, vleeswaren, gevogelte, eieren, vis, zuivelproducten en noten. Enerzijds hebben je spieren deze eiwitten nodig om te groeien, anderzijds vergt het voor je lichaam extra energie om deze eiwitten te verteren. Je mag tevens de inname van calorieën niet al te drastisch verlagen om te voorkomen dat je metabolisme de spiermassa gaat aanspreken. Het best kan je het aantal kilocalorieën per dag met 300 verlagen. Ook is het belangrijk om ganse dag kleine hoeveelheden te eten, zodat het metabolisme nooit vertraagt of stilvalt. Ook suikers en wit brood en andere geraffineerde koolhydraten vertragen ons metabolisme.

Calorieën verbranden

Het aantal vetcellen in je lichaam is genetisch bepaald. Daarom dat sommige mensen aanleg hebben om dikker te worden. Je kan het aantal vetcellen niet laten verminderen. Je kan ze wel laten inkrimpen. Wanneer je vermagerd, krimpen de vetcellen in, ook wel vetverbranding genoemd. Om af te vallen moet je geduld hebben. Het heeft geen enkele zin om een crashdieet te volgen. Om een halve kilo vet te verbranden moet je ongeveer 4500 calorieën meer verbranden dan je opeet. Je verbruikt bij het joggen ongeveer 100 calorieën per anderhalve kilometer. Je zal dus bijna 70 kilometer moeten lopen om een halve kilo vet te verbranden. Vaak spreekt men van vet omzetten in spieren. Dit is echter onmogelijk. Tenslotte: slaag nooit je ontbijt over. Na een lange nacht zonder voeding zal je lichaam nood hebben aan voedsel. Als je uw lichaam dit voedsel niet gunt, zal het als reactie geneigd zijn om vet op te slagen om zo langer in leven te kunnen blijven. verbranden van vet

Leave a Reply

Scroll To Top