Niet te missen
Home / Griep / Belangrijke punten bij de behandeling van griep

Belangrijke punten bij de behandeling van griep

Wanneer de griepvierus toeslaat, vooral op de onderstaande vier punten, en probeer u daaraan zo goed mogelijk te houden. Dit zal zeker tot een succesvolle behandeling bijdragen.

1. Uitwendige therapie voor Griep

In de eerste plaats dienen wij de uitscheiding van bacteriëngiften te bevorderen door een natuurgeneeskundige behandeling: zweten. Omdat bij zweetkuren veel van het hart wordt geëist, moeten wij de hartconditie goed in de gaten houden. Het noodzakelijke zweten kunnen wij naar keuze veroorzaken door omslagen, het in dekens wikkelen of door een zweetbad.

 

2. Natuurlijke geneesmiddelen voor Griep

Goed gekozen plantaardige medicijnen, zoals Solidago complex en Boldoevnara vergroten de uitscheiding via de nieren en de lever. Door het innemen van Echinaforce kunnen wij irritaties en ontstekingen voorkomen. Wanneer de ziekte uitbreekt, geven wij het nuttige Baptisia complex, dat is samengesteld uit Baptisia tinctoria D3, Lachesis muta D10, Echinacea purpurea Dl, Aconitum napellus D3, Solidago virga aurea en Avena sativa. Dit zijn beproefde middelen die het ziekteverloop gunstig beïnvloeden.

 

3. Voeding bij Griep

Dan is er nog de voeding, die bij elke ziekte een belangrijke rol speelt. Zolang de patiënt koorts heeft, mag hij geen eiwitrijke voeding en geen vet gebruiken. Wel is het gunstig als wij voor een dag of twee een sapdieet instellen. Grapefruitsap, verdund met bosbessesap of zwarte bessensap, afgewisseld met verdund bietesap, zijn een weldaad voor de patiënt. Laat hem bovendien beduidend meer drinken dan normaal.

4. Nabehandeling bij Griep

Als de ziekte is afgenomen, gaan wij onze aandacht op de nabehan­deling richten: de herstelperiode mag namelijk niet te kort zijn. Ook al zijn de acute symptomen voorbij, de geneeskundige behandeling duurt nog voort. Is de koorts geweken ? Ga dan toch nog gewoon door met de middelen die de uitscheiding bevorderen. Alleen daardoor kunnen we de bacteriëngiften volledig uitscheiden, zodat ze niet alsnog ergens blijvende of tijdelijke schade aanrichten.

Ook bij een gewone griep of influenza is een aanvullende behande­ling gewenst. In feite is het raadzaam om elke infectieziekte grondig te behandelen en wel totdat de ziekte volkomen verdwenen is. Heeft u daarvoor het geduld niet? Bedenk dan dat wij erg vatbaar voor ziekten blijven, wanneer wij de herstelperiode niet gebruiken om alle schade­lijke

Leave a Reply

Scroll To Top