Niet te missen
Home / Gehoor / Etterende middenoorontsteking

Etterende middenoorontsteking

Middenoorontsteking bij kinderen

Hoe vaak gebeurt het niet, dat aan een middenoorontsteking bij kinderen veel te weinig aandacht wordt geschonken. Het kind klaagt over oorpijn, heeft misschien een geringe oorafscheiding en er komt etter te voorschijn. Men brengt het kind naar bed, dekt het warm toe en denkt daarmee zijn plicht te hebben gedaan. Helaas onderscheidt men de juiste behandeling niet. Zeer veel mensen die slecht horen, wellicht zelfs aan één oor doof zijn, hebben dit ongeluk aan een verwaarloosde middenoorontsteking te wijten. Bovendien bestaat bij deze ziekte het gevaar, dat de hersenen worden aangetast. Ook de ogen hebben van een dergelijke chronische ontsteking te lijden. Andere organen, of ze zich nu in de buurt of elders in het lichaam bevinden, kunnen er eveneens door worden aangedaan. Er is dus aanleiding genoeg om deze ernstige ontsteking aan te pakken en grondig te genezen.

 

Middenoorontsteking genezen

Tegen een chronische, etterende middenoorontsteking helpt de volgende methode, tot grote tevredenheid van de patiënt: Achter het oor leggen we een uienkompres dat, indien het niet sterk genoeg werkt, door een mosterdkompres moet worden vervangen. Wanneer ook dit onvoldoende resultaten te zien geeft, zullen we zelfs volgens de methode van Baunscheidt te werk moeten gaan. Het is in elk geval belangrijk dat men af leidt, zodat de ontstekingshaard van binnen naar buiten wordt geleid. Vooral bij chronische ontstekingen aan het hoofd is zo’n prikkeltherapie van groot belang. Van de oren, de ogen of de neus wordt afgeleid naar de nek of de schouders.

Inwendig gebruiken we elke twee uur, 5 druppels Belladonna D4 en 2 tabletten Ferrum phosphoricum D6, zodat elk uur afwisselend één van deze middelen kan worden ingenomen. Zolang het oor blijft lopen en etteren, werkt Hepar sulfuricum D4 gunstig. Zodra de ettering minder wordt, kunt u Silicea D12 gaan gebruiken. Vergeet u bovendien niet om dagelijks een druppel Johannesolie en een druppel Plantago (sap van de smalle weegbree), in het oor te druppelen.

Wellicht is er ook nog sprake van een neus- en keelholte-ontsteking, zeer waarschijnlijk als gevolg van een besmetting. In dit geval kunt u Cinnabaris D3 en Plantago innemen. Van het laatstgenoemde middel kunt u ook elke dag 5 druppels op een watje doen en dit voorzichtig in het oor stoppen.

Zelfs een oude chronische ontsteking kan zodanig genezen, dat het gehoor weer normaal wordt. Houdt men zich echter niet strikt aan de voorgeschreven behandeling, dan is het gehoor ernstig in gevaar. De gehoorzenuw (nervus acusticus), met de ingewikkelde en tevens gevoelige structuur van het binnenoor (auris media), kan door de bacteriegiften blijvend worden beschadigd. De hele keten van gehoorbeentjes in het middenoor kan eruit etteren en dan is het natuurlijk niet meer mogelijk nog iets te doen. Wij moeten dus altijd zo snel mogelijk overgaan tot een grondige, natuurlijke behandeling. De algehele gezondheidstoestand verdient onze aandacht en dus ook de natuurlijke voeding. Op deze manier kan de natuur zowel genezen als herstellen.

About Gezondheid

Hoi, Ik ben een copywriter in hard en nieren. Ik schrijf graag over uiteenlopende onderwerpen. In dit geval heb ik een gezondheidsblog opgestart waar u uitgebreide informatie kunt vinden omtrent gezondheidsonderwerpen zoals stoppen met roken, kinderziektes, gezonden tanden, hartfalingen, afvallen en diëten, groene smoothies en nog veel meer.

Leave a Reply

Scroll To Top